Jobb
egy lúdnyak tíz tyúknyaknál - It's better a goose neck than ten
hen necks.
If
you're invited for a real country side dinner there's gonna be hen
soup in the menu. I think it's true that Hungarians are practical. If
there's a whole hen cooked in the soup every part of it is edible.
Yes, yes the neck as well. Not to mention the feet and the inside
parts: liver, heart, gizzard. In a big family it might cause a big
problem that one hen has only two feet, one neck and one gizzard.
Ha
egy igazi vidéki ebédre vagy hivatalos,
akkor biztosan lesz tyúkhúsleves is a menüben. Azt hiszem,
elmondható, hogy a magyarok praktikus népség. Ha egy egész tyúk
fő a levesben, annak minden része ehető. Igen, igen, a nyaka is.
Nem is beszélve a lábáról és a belső szervekről: máj, szív,
zúza. Nagy családban komoly problémát okozhat, hogy egy tyúknak
csak két lába, egy nyaka és egy zúzája van.
Milyen ízű a tyúk zuzája? És a lábai?
ReplyDeletea zúzája izmos hús, nincs zsír - szerintem finom. A lába komplikált - megenni - mert sok kicsi részből áll és nincs ott sok hús...ha Magyarországra jössz, próbáld ki!
ReplyDeleteOké, Megpróbálom. Köszönöm.Nem lehet rosszabb mint a pizza Seatle-ben. :p
ReplyDelete