9/28/2014

Jobb egy lúdnyak tíz tyúknyaknál

Jobb egy lúdnyak tíz tyúknyaknál - It's better a goose neck than ten hen necks.

If you're invited for a real country side dinner there's gonna be hen soup in the menu. I think it's true that Hungarians are practical. If there's a whole hen cooked in the soup every part of it is edible. Yes, yes the neck as well. Not to mention the feet and the inside parts: liver, heart, gizzard. In a big family it might cause a big problem that one hen has only two feet, one neck and one gizzard.

Ha egy igazi vidéki ebédre vagy hivatalos, akkor biztosan lesz tyúkhúsleves is a menüben. Azt hiszem, elmondható, hogy a magyarok praktikus népség. Ha egy egész tyúk fő a levesben, annak minden része ehető. Igen, igen, a nyaka is. Nem is beszélve a lábáról és a belső szervekről: máj, szív, zúza. Nagy családban komoly problémát okozhat, hogy egy tyúknak csak két lába, egy nyaka és egy zúzája van.  

3 comments:

  1. Milyen ízű a tyúk zuzája? És a lábai?

    ReplyDelete
  2. a zúzája izmos hús, nincs zsír - szerintem finom. A lába komplikált - megenni - mert sok kicsi részből áll és nincs ott sok hús...ha Magyarországra jössz, próbáld ki!

    ReplyDelete
  3. Oké, Megpróbálom. Köszönöm.Nem lehet rosszabb mint a pizza Seatle-ben. :p

    ReplyDelete